21.5.07

FC Heist naar Tweede Provinciale

Voetbal Eindronde 3de provinciale B promotie - terugwedstrijd
VV Westkapelle – FC Heist 0-2 (heen: 2-2)
Het doek is gevallen over de voetbalcompetitie 2006-2007 in de regio. VV Westkapelle speelde zich vorige week op het veld van FC Heist in een goede uitgangspositie met een 2-2-gelijkspel. Op het sportcomplex Molenhoek, voor een bijna duizendkoppige menigte, heeft VVW daar echter geen verlengstuk weten aan te breien. Na minder dan 20 minuten stond Heist al, zoals een week voordien, op een voorsprong van twee doelpunten en had het meteen een optie op de overwinning genomen. Eerste redde doelman Demuinck een schot van Dieter Devinck en stond Nico Van Fraechem op de goede plaats om de terugkaatser binnen te schieten. Vijf minuten later rondde opnieuw Van Fraechem een mooie combinatie van kortbij af. Westkapelle kon weinig terugdoen. Rust: 0-2. In de tweede helft probeerde Westkapelle in een gutsende regen iets terug te doen. Af en toe werd het warm voor het Heistse doel, maar de bezoekers miste op de tegenaanval zelf een enorme kans om de wedstrijd definitief te beslissen. Uiteindelijk bloedde de partij dood en behaalde Heist een verdiende zege en de promotie naar tweede.