27.8.07

Beker van West-Vlaanderen

In het kader van de Beker van West-Vlaanderen rukten afgelopen weekend de elftallen van FC Knokke en VVWestkapelle uit. FC Knokke toog zondag met de ploeg naar het terrein van KWS Desselgem. Het werd een doelpuntenfestival. FC Knokke versloeg de thuisploeg met een overtuigende 1-8. VVWestkapelle moest het in de 1/16 finales echter opnemen tegen eerste provincialer Steenbrugge. Het is een zeer verdienstelijke partij geworden, ondanks het feit dat VVW uiteindelijk met 4-2 de duimen moest leggen. Westkapelle kende een droomstart. Na amper 5 minuten kapte Tom Vanhaecke zich mooi vrij in de zestien en schoot via de binnenkant van de paal binnen. V.V.W speelde complexloos en liet zelfs het betere voetbal zien. Toch kwam de thuisploeg halfweg de eerste helft op gelijke hoogte toen een voorzet aan de tweede paal werd binnengekopt. Ook na die gelijkmaker bleef V.V.W de gevaarlijkste ploeg. Greg Pawella trapte in één tijd op aangeven van Tom Vanhaecke net voorlangs. Even later legde diezelfde Greg Pawella met de kop af voor Tom Vanhaecke die over het doel besloot. De tweede helft was nog maar goed op gang gefloten toen een hoekschop van Steenbrugge rechtstreeks in doel verdween. Westkapelle zette die scheve situatie echter meteen recht. Na een enig mooi opgezette aanval bediende Greg Pawella keurig Tom Vanhaecke die zijn tweede van de namiddag scoorde. Nog even kon V.V.W gelijke tred houden met Steenbrugge maar toen na een kwartier in de tweede helft een afgeweken bal in doel verdween moest het definitief de rol lossen. Een kopbal doelpunt op hoekschop kort voor affluiten zorgde nog voor de enigszins te zware 4-2 cijfers.