23.8.07

Sport in de Regio

Voetbal Beker van West-Vlaanderen - vierde speeldag

Knokke FC - Dosko Beveren 3-1.
Knokke kwam via Billiau en Goes op 2-0 maar zag de bezoekers nog voor rust tegenscoren. Boey nam in de tweede helft de twijfel weg. Met vier zeges op vier wedstrijden gaat Knokke uiteraard door naar de zestiende finales van de Beker. Komende zondag speelt Knokke om 17 uur op verplaatsing bij Desselgem.

Datzelfde Desselgem verloor met 2-4 van Westkapelle, dat dankzij die overwinning en het puntenverlies van Veurne en Menen ook een ronde verdergaat. Westkapelle kwam op achterstand maar Buffel, Decaluwé en tweemaal Dimitri Govaert bezorgden Westkapelle de zege. Westkapelle neemt het zondag buitenshuis op tegen Steenbrugge.

FC Heist boekte een mooie 1-4 overwinning bij een weliswaar veredeld B-team van Blankenberge maar dat levert Heist geen plaats op in de zestiende finales, evenmin als Zeemeeuw Zeebrugge dat met 0-5 verloor van Rekkem en Moerkerke dat bij Vijve onderuitging met 1-0.

Basketbal Heren Beker van België - eerste ronde

IBS Knokke-Heist - New Belgrade (+5) 84-58
(rust 37-32)

Tegen de eersteprovincialer uit Namen werkte IBS de voorgift dadelijk weg (10-5). Nieuwkomer Franchoo slaagde erin in het eerste kwart in de dubbele cijfers te geraken. Aelter van zijn kant gooide over de hele wedstrijd een 4 op 4 aan driepunters binnen. In het derde kwart liet Knokke-Heist de bezoekers ter plaatse (64-41) zodat ook de andere aanwinsten Casier, Vermeersch en Everaert zich konden presenteren aan het publiek, naast jeugdspeler Declerck. In de volgende ronde krijgt Knokke-Heist een uitwedstrijd naar Oostende voor de kiezen