5.7.08

Fc Knokke - Anderlecht

Zaterdag om 18u werd in Stadion Olivier de traditionele zomerwedstrijd tussen FC Knokke en RSC Anderlecht gespeeld voor 2300 voetballiefhebbers. Dat is minder dan vorig jaar. De plaatselijke ploeg deed het echter 'beter'. De einduitslag 0-6. In 2007 liepen de tegendoelpunten in de dubbele cijfers. Paars-Wit begon zaterdagavond heel goed aan de traditionele oefenwedstrijd tegen Knokke met twee doelpunten binnen de eerste tien minuten. Anderlecht creëerde nog enkele goede kansen maar de afwerking liet te wensen over. Dat kwam deels door overhaasting en deels door het goede keeperswerk van de secuur spelende doelman van FC Knokke. Na de pauze maakten jongens zoals Thomas Chatelle, Guillaume Gillet en Roland Lamah hun opwachting in de ploeg. Sporting begon snediger te voetballen. Op zes minuten tijd vielen twee doelpunten. Anderlecht ging op zoek naar meer, maar kende tegenslag in de afwerking. Een twintigtal minuten later konden de supporters van paars-wit opnieuw juichen voor het vijfde en zesde doelpunt. Na de wedstrijd tegen Luik, een paar dagen geleden, was het treffen bij FC Knokke meteen de tweede oefenwedstrijd van Anderlecht ter voorbereiding van het nieuwe seizoen. Zondag is RSC op bezoek bij tweedeklasser Hamme. Maandag vertrekt de bekerwinnaar dan op stage naar het Nederlandse Oisterwijk. Daar staan oefenmatchen tegen Taxandria en een amateurselectie op het programma. Op 12 juli wordt de stage in Nederland afgesloten.

Goals: 07' Legear (0-1), 10' Legear (0-2), 48' Kanu (0-3), 52' Boateng (0-4), 72' Lamah (0-5), 74' Chatelle (0-6)
Scheidsrechter: Frank De Bleeckere