20.10.09

Televisiekok Jeroen De Pauw kookt voor de marine in Zeebrugge

In de marinebasis in Zeebrugge is televisiekok Jeroen De Pauw de uitdaging aangegaan om te koken voor 380 militairen. Geen eenvoudige klus, want het leger beschikt over een budget van 3,5 euro per persoon per maaltijd. Daarmee moeten de koks zowel de soep, het voorgerecht, het hoofdgerecht en het nagerecht zien te bereiden. Jeroen ontfermt zich in 'Vol't over de soep en het hoofdgerecht. Ondanks het beperkte budget, stelt hij een ambitieus menu samen: pompoensoep met croutons van peperkoek en gebakken tilapiafilet met een puree van pastinaak en jonge spinazie, en met tartaar van tomaat en chips van chorizo als hoofdgerecht. Of het Jeroen De Pauw gelukt, is krijgen tv-kijkers woensdag te zien in het programma 'Volt'.


'Volt', woensdag 21 oktober 2009 om 20.45 op Eén.