3.10.10

Nieuw werkingsjaar Volksontwikkeling start vrijdag in Knokke-Heist

Komende vrijdag begint in de badstad het nieuwe werkjaar van Volksontwikkeling. Dat is het samenwerkingsverband van Davidsfonds en vtbKultuur, dat al 60 jaar actief is. De samenwerking resulteert dit keer in 15 culturele winteravonden. Die gaan van concerten, theater, lezingen en exploratiefilms tot toeristische multimediareportages. Alle avonden vinden plaats in het CC Scharpoord en starten meestal om 20 u. De openingsavond is nu vrijdag de première van de exploratiefilm ‘De Transsiberische Express’ van Edgard Jespers waarbij vodka en een hapje wordt aangeboden. De avond wordt muzikaal omkaderd door 4Beaufort met internationale liederen.


Verder omhelst het jaarprogramma voor Davidsfonds en vtbKultuur onder meer lezingen van Rudi Vranckx, De toekomst van het onderwijs in Vlaanderen door Mieke Van Hecke, Artsen zonder vakantie door stadsgenoot Patrick Naert, Cultuur in Vlaanderen met nationaal voorzitters vtbKultuur Johan Van den Driessche en Davidsfonds Peter Peene. Voor vtbKultuur zijn er toeristische film- en diavoorstellingen Kroatië, Indonesië, Nepal, Libië en de kleurrijke slotavond Kenia op 8 april 2011 met inwoners Jean-Pierre Hillegeer en Martine Muyldermans.

Meer info op de telefoonnummers van de voorzitters van Davidsfonds-Volksontwikkeling Roland Poelvoorde (050 514936) en vtbKultuur Dominiek Segaert (050 601320).