9.8.11

4 Beaufort te gast bij Sincfala in Knokke-Heist

Bij Sincfala in de Heistse Pannenstraat wordt donderdag de reeks zomerse Museumavonden afgerond. Vorige week zorgde het Blankenbergse Shantykoor voor een volle tent. Nu is 4 Beaufort aan de beurt. De vier brengen donderdagavond om 20u een kuur van zeemansliederen en traditionele songs. Stuk voor stuk zingen ze al meer dan 20 jaar in diverse koren. Ze zingen als sedert 2004 samen allerlei liederen, ondermeer uit de havens van de zeven wereldzeeën. Bij het optreden in Sincfala zijn trouwens zangboekjes beschikbaar van hun repertoire in vier talen.


Toegang op museumavonden: € 2,00 (inclusief het optioneel bezoek aan het museum met een gids en een gratis drankje). Voor kinderen tot 12 jaar is het bezoek op deze avonden gratis.



Om 18.30 en om 19 uur begint een gids met een rondleiding doorheen het Oud Schoolgebouw en het nieuw gedeelte van Museum Sincfala. Tezelfdertijd kunnen kinderen (6-12 jaar) op eigen houtje aan de slag. Samen met Fonske en met “Vlieg” gaan ze op schattenjacht. Het plan ligt klaar om op een avontuurlijke, leuke en speelse manier het museum te ontdekken. Verder is behendigheid troef met een circuit van volksspelen. Deze spelen zijn er natuurlijk voor jong en oud en dit jaar worden mensen ook uitgenodigd voor een partijtje matcurlen.