22.8.11

Deel Elizabetlaan in Knokke-Heist krijgt nieuwe toplaag

Op maandag 5 september starten in Heist de asfalteringswerken op de Elizabetlaan. Dat gebeurt in opdracht van het agentschap Wegen en Verkeer West-Vlaanderen. Het wegdek van de zogeheten N34 krijgt een nieuwe toplaag in asfalt vanaf het kruispunt met de Heistlaan tot aan de Krommedijk bij Duinbergen. Ook het deel van de Heistlaan vanaf de Elizabetlaan tot aan de Vlamingstraat wordt vernieuwd. Indien alles volgens plan verloopt zullen de werken duren tot vrijdag 23 september. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de werken uitgevoerd in verschillende fases. Verder zal de aannemer ‘s morgens extra vroeg starten om het verkeer in de ochtendspits minder te belasten. In het weekend wordt niet gewerkt en zal de rijweg vrij zijn voor alle verkeer. De kostprijs van de werken bedraagt 200.000 euro.


Fase 1: ma 5 - vr 9 september
Er wordt gewerkt op de noordelijke kant van de N34 en dit tussen de Heistlaan en de Parkstraat. Het verkeer richting Knokke kan door via de zuidelijke kant op de N34. Het verkeer richting Zeebrugge moet omrijden via de Anemonenlaan, Zeedijk en de Henri Victor Wolvenstraat.
Fase 2: ma 12 - vr 16 september
Er wordt gewerkt op het zuidelijke deel van de N34 en dit tussen de Heistlaan en Krommedijk. Het verkeer richting Knokke kan door via de noordelijke kant op de N34. Het verkeer richting Zeebrugge moet nog steeds omrijden via de Anemonenlaan, Zeedijk en de Henri Victor Wolvenstraat.
Fase 3: ma 19 - vr 23 september
In deze laatste fase wordt er gewerkt op de Heistlaan, vanaf de Elizabetlaan tot aan de Vlamingstraat. Wie vanop de Elizabetlaan naar de Heistlaan wil, kan rijden via de Kursaalstraat, Bondgenotenlaan en Koudekerkelaan. Wie vanuit de Heistlaan richting Elizabetlaan moet, kan rijden via de Marktstraat, Westkapellestraat, H. Consciencestraat en Polderstraat.