12.9.11

Museum past educatief aanbod aan

Sincfala in Knokke-Heist heeft zopas het museumaanbod voor scholen uit het basis- en het secundair onderwijs grondig herwerkt. Leerlingen en leerkrachten kunnen nu op een educatieve en speelse manier kennismaken met het leven in de visserij en de geschiedenis van de Zwinstreek. Scholen uit Knokke-Heist mogen gratis binnen. Scholen buiten de gemeente betalen slechts 1 euro per leerling, opdrachtenpakket inbegrepen. Scholen van de derde graad basisonderwijs mogen voor de week van 17 oktober trouwens een uitnodiging verwachten van Raakvlak om de tentoonstelling “Zorg voor de doden” te bezoeken en het 'Vuilniszakproject' over archeologie vroeger en nu uit te voeren.


Het schoolaanbod bij Sincfala:
Kleuter, 3de jaar + Lager, 1ste jaar (eerste semester). De begeleid(st)er vertelt aan de hand van vraag en antwoord het verhaal van een vissersjongen die in het museum opgroeit tot oude visser.
Lager, 1ste jaar (tweede semester) + 2de jaar. In kleine groepjes voeren de kinderen doorheen het museum eenvoudige opdrachten uit.
Lager, 3de tot en met 6de jaar. In kleine groepjes voeren de kinderen doorheen het museum opdrachten uit die op basis van de leeftijdsgroep telkens ietwat moeilijker zijn.
Secundair, 1ste tot en met 4de jaar. Twee opdrachtenbundels die afhankelijk van het gekozen onderwerp - leven in de Heistse visserij of geschiedenis van de Zwinstreek - en de tijd die je als klas in het museum kunt doorbrengen modulair worden samengesteld.
Voor alle leeftijden. Geef zelf les in de vissersklas. Leerkracht en leerlingen maken een reis door de tijd.