31.7.12

Wint Eddy Wally testverkiezingen in Knokke-Heist?

Omdat de Knokke-Heistenaars op zondag 14 oktober voor het eerst elektronisch stemmen organiseert het gemeentebestuur in september testverkiezingen. Dit blijkt nodig omdat heel wat mensen, vooral ouderen, vrezen dat elektronisch stemmen te ingewikkeld voor ze zal zijn. Sommigen zeggen nu al dat ze niét zullen gaan stemmen wegens “te moeilijk”. Daarom 15 testdagen in Knokke-Heist waarop iedere burger de elektronische stemprocedure stap voor stap kan doorlopen. Een medewerker van de dienst Burgerzaken is telkens aanwezig bij de stemapparatuur om de mensen bij te staan en vragen te beantwoorden. Tijdens de testverkiezingen zal uiteraard niet op de traditionele partijen kunnen gekozen worden. In de plaats kunnen de proefpersonen hun stem uitbrengen op bekende landgenoten zoals zangers en sportfiguren. De testverkiezingen worden gehouden in de deelgemeenten Knokke, Heist en Westkapelle, doch wegens plaatsgebrek niet in de kern Ramskapelle

De testsessies worden gehouden op de volgende dagen:
* Van maandag 3 september tot en met vrijdag 7 september: in de zaal Pierre Bayaux in het stadhuis op het Verweeplein in Knokke.
* Van maandag 10 september tot en met vrijdag 14 september: in de inkomhal van het Sociaal Huis op het Kraaiennestplein 1 in Heulebrug Heist.
* Van maandag 17 september tot en met vrijdag 21 september: in de vergaderzaal van het sportcentrum Molenhoek Westkapelle.
Telkens van 9 tot 12 en van 14 tot 16 uur.
Hoe men elektronisch stemmen moet kan men ook HIER bekijken