12.11.12

Knokke-Heistse ontdekkingen in Gault&Millau

Maandag werden de winnende namen in de editie 2013 van de restaurantgids Gault&Millau bekend gemaakt. Ook Knokke-Heist komt daarbij aan bod. Het restaurant Cuines 33 in de Smedenstraat in Knokke wordt “de ontdekking van het jaar” genoemd.Het kreeg een score van 15 op 20. Cuines 33 is een familiebedrijf in handen van Frederik Boussy en z’n zus Fleur en schoonbroer Edwin Menue. Het restaurant is nog geen jaar open zet zich in voor een eerlijke en lekkere keuken.David Maenhout, bekend als Chocolatier M, uit de Sylvain Dupuisstraat werd door de restaurantgids gelauwerd als “beste chocolatier van het jaar”. In een reactie zegt Maenhout: “deze award is een onvoorstelbare deugddoende beloning voor mezelf, Isabelle Hertsens en ons ganse team. Sinds onze opstart in 2005 zijn we onafgebroken doelgericht aan het experimenteren om tot de juiste smaakbalansen en texturen te komen in elke praline. Dit is dan ook een fantastische bevestiging dat we op onze 'eigenzinnige' weg mogen doorgaan met het dagdagelijks verfijnen van onze pralines”, aldus David Maenhout.