12.4.13

400 atleten op de iDuathlon

Nu zondag 14 april  racen atleten van diverse pluimage over het strand van Knokke-Heist. Met de vierde editie van de  Aragas iDuathlon mikt de organisatie ook dit jaar op een bijzonder breed publiek. 'Het is een unieke strand- en baanduatlon', weten de  organisatoren. Een strandloop van 5 kilometer, gevolgd door 22 kilometer fietsen door duinen, park en strand, en om af te ronden nog eens 2,5 kilometer lopen op het strand. Zo ziet de Vierde Aragas iDuathlon eruit.

Stevige uitdaging
'We blijven trouw aan het karakter van de wedstrijd en dit zie je op verschillende gebieden! 'Zo speelt de hele duatlon zich vooral af rond het strand van de Royal Belgian Sailing Club te Duinbergen, daar passeren de deelnemers zowaar 7 maal. Ook voor het publiek wordt het op die manier interessant. Opnieuw kan zowat iedereen deelnemen. Terwijl het voor de amateur een stevige uitdaging lijkt, is het voor een topsporter een sprintje. Uiteindelijk is het als amateur zeker de moeite om naast de wereldtop deel te nemen aan dezelfde wedstrijd. Wereldkampioen Rob Woestenborgs, Jim Thijs, Kris Coddens, Jip Veelenturf, Yereay Luxem, Tim Van Daele, Nick Baelus, Pieter Rijnders … staan dit jaar mee aan de start.

Dat de duatlon trouwens op 14 april plaatsvindt, is ook geen toeval. Duursporten zitten duidelijk in de lift en men wil iedereen aanspreken. Daarom is de laatste zondag van de paasvakantie het ideale moment om dit te organiseren. Zo krijgen ze gegarandeerd meer volk naar deze vierde editie. Zo’n 400 atleten zullen mekaar aanstaande zondag in de stranden en duinen van Knokke-Heist bekampen. Mede met het mooie weer, de mooie line up van atleten en de mooie prijzenpot van 1750 euro cash verwacht de organisatie heel wat volk op de dijk in Knokke-Heist.