12.4.13

De wonderbare wereld van minihorse topper bij Vakantieplus!

Deze paasvakantie konden kinderen zich inschrijven voor de vakantieplusstage ‘Wonderbare wereld van Minihorse’. Ze kregen de kans om drie dagen lang met echte Amerikaanse miniatuurpaardjes te werken van de Knokke-Heistse Stal Zeewinde (www.stalzeewinde.be )

Stal Zeewinde
Sander Demuynck, mede eigenaar van Stal Zeewinde, is gespecialiseerd in het trainen van Amerikaanse miniatuurpaarden. Hij had het genoegen om enkele maanden door te brengen op de ranch van Cloke Stables in Amerika waar Patty Cloke zich heeft gegespecialiseerd in aangespannen rijden. Sander behaalde in 2011, 2012 meerdere malen eerste plaatsen, Grand Champions en supreme titels.De miniatuurpaardjes van Stal Zeewinde worden via het arrangement Mini Horse World ook ingezet bij feesten, VIP-arrangementen, bruiloften, babyborrels, verjaardagsfeestjes en bij kinderstages zoals Vakantieplus.

Op stap naar zee en Brugge
Eerst maakten de kinderen in Ramskapelle kennis met hun paardje dat ze zelf mochten uitkiezen. Ze kregen de nodige theoretische uitleg om het paardje te borstelen en te verzorgen. Gedurende drie dagen bouwden de kinderen een vertrouwensband op met hun minihorse aan de hand van verschillende oefeningen. Daarna maakten ze een wandeling op het strand van Knokke-Heist. Als afsluiter mochten ze zelfs in Brugge met hun paardje paraderen. Er werd ook wedstrijdje gehouden waarbij de winnaar een mooie beker naar huis mocht nemen.

Deze opmerkelijke stage wordt in de zomervakantie nog eens hernomen zodat nog meer kids zich kunnen inschrijven voor deze onvergetelijke ervaring. 
Meer info op:  www.minihorseworld.be
Een fotoreportage vind je hier. http://www.flickr.com/photos/minihorseworld/