3.5.13

Cartoonfestival 2013 brengt hommage aan Kim Casali’s Liefde is…

Het Internationaal Cartoonfestival Knokke-Heist brengt van 14 juli tot 15 september in wereldpremière een hommage aan Kim Casali, de geestelijke moeder van het ‘Liefde is…’-koppeltje. Deze romantische, maar vaak ook grappige en vooral herkenbare tekeningen groeiden door de jaren heen uit tot een wereldwijd succes. Het Cartoonfestival zorgt voor een internationale primeur, want nooit eerder kregen deze iconische figuurtjes een tentoonstelling. Wie persoonlijke gadgets van Liefde is… in bruikleen geeft, krijgt een exclusieve uitnodiging voor de ouverture op zaterdag 13 juli!

Kim stuurde geen lange liefdesbrieven naar haar grote liefde Roberto; zij balde haar verliefdheid in een tekening ondersteund door een kernachtige liefdesfrase. Die kattebelletjes circuleerden oorspronkelijk tussen Kim en Roberto tot de Los Angeles Times in de seventies gecharmeerd werd door deze herkenbare liefdesverklaringen.

En toen begon het ‘Liefde is…’-koppeltje aan een wereldreis die intussen bijna een halve eeuw duurt. De expositie ‘Liefde is…’ is zo uitgetekend dat de bezoeker al kuierend door een aantal kamers in een soort teletijdmachine teruggestuurd wordt naar de bruisende seventies.

Kortom: een uitstalraam van memorabilia en souvenirs gegroeid uit de privé-krabbels en uit de tekenpen van Kim Casali. Krabbels die zijn uitgegroeid tot een wereldwijd succes. ‘Liefde is…’ is een fenomeen en deel geworden van het collectieve geheugen

'Liefde is...' je gadgets in bruikleen geven
Bij deze doen de organisatoren een oproep aan alle mensen die thuis één of meerdere 'Liefde is...' gadgets bezitten. Heb je een 'Liefde is...'-koffiemok, -vriendenboek, -button, T-shirt, kalender, of iets anders? Breng je gadget(s) naar het Cultuurcentrum Knokke-Heist, Meerlaan 32, 8300 Knokke-Heist, vul het bruikleenformulier aan het onthaal in en krijg een exclusieve uitnodiging voor de opening van het 52ste Cartoonfestival Knokke-Heist op zaterdag 13 juli 2013 om 19 uur. De gadgets worden geïnventariseerd, verzekerd, misschien tentoongesteld en na afloop van het Cartoonfestival ongeschonden teruggegeven.

Hedendaagse cartoonisten brengen hulde aan de liefde
Het Cartoonfestival nodigde dit jaar 4 cartoontalenten uit. Eva Mouton, Sacha Eckens, Pieter de Poortere en Lectr brengen hulde aan de liefde, met een knipoog naar Casali’s legendarische figuurtjes. Zij gingen met deze creatieve uitdaging gretig aan de slag. Het resultaat is te zien aan de ingang van het cartoonpaviljoen. De originele schetsen en droedels uit de brainstormsessies zijn te zien in het paviljoen.

Daarnaast zijn traditioneel de winnaars en een selectie van de Gouden Hoed, Belgium Press Cartoon en European Press Cartoon aanwezig. 400 grappen en grollen, gevat in rake cartoons brengen je deze zomer ongetwijfeld aan het lachen in Knokke-Heist.