30.5.13

Denise Seynaeve 100 jaar

Op woensdagnamiddag 29 mei vierde Denise Seynaeve haar 100ste verjaardag in het WZC Lindenhove in Knokke. De eeuwelinge mocht er bloemen en geschenken in ontvangst nemen van het gemeente- en provinciebestuur. “Denise is steeds opgewekt, ze klaagt nooit en is altijd dankbaar, kortom: ‘Het zonnetje in huis’ “, aldus directie en verpleegkundigen van Lindenhove.

Denise is geboren op 27 mei 1913 te Oostrozebeke maar woont ondertussen reeds een halve eeuw in Knokke. Ze is altijd huisvrouw geweest en zorgde voor haar kinderen. Toch heeft ze heel wat afgereisd in haar lange leven. Daarbij genoot ze graag in de zon van een lekker glaasje wijn. Denise is dan ook een echte wijnkenner en deed vaak mee aan wijnproeven. Andere hobby’s waren handwerkjes maken, borduren, dansen en een partijtje tennis spelen.

Sinds 22 juni 2008 verblijft Denise op de 2de verdieping in Lindenhove. Haar kamer is knusjes ingericht met veel familiefoto’s.  Vroeger vertoefde ze elke namiddag in de cafetaria om met de medebewoners een glaasje wijn te drinken. Als het lentezonnetje erdoor kwam, was Denise steeds de eerste om op het terras te gaan zitten. Nu verblijft ze in de dagzaal op LH 2.

Ondanks haar hoge leeftijd stapt Denise nog vlotjes door de gangen zonder hulp en het liefst op schoenen met een hakje. Als kokette dame gaat ze nooit op stap zonder haar handtas.
Denise neemt graag deel aan de animatieactiviteiten, vooral als er kindjes bij betrokken  zijn.
Ze gaat nog steeds graag mee op uitstap en ook wanneer een wandeling gemaakt wordt, moet Denise geen twee keer uitgenodigd worden. Het is direct: ’Ja, tuurlijk ga ik mee’.

In december is Denise mee geweest op tweedaagse kerstuitstap naar Valkenburg en volop van de gezellige eindejaarsfeer genoten. Mevrouw Seynaeve komt elke morgen mee naar de krantbespreking, kwestie van op de hoogte te blijven van de actualiteit. En om haar conditie op peil te houden neemt de 100-jarige nog steeds deel aan de groepsgymnastiek van de kine.