1.5.13

N-VA niet welkom op ontvangst nieuwe inwoners

In Knokke-Heist stelde raadslid Fabienne Pottier (N-VA) op de gemeenteraad van 28 maart voor om naast het College van Burgemeester en Schepenen, ook de fractieleiders (of hun afgevaardigden) van elke politieke partij uit te nodigen op de verwelkoming van de nieuwe inwoners. De burgemeester antwoordde simpelweg dat die daar niet welkom zijn.

Dat blijkt ook uit de feiten. In februari en op maandag 29 april werden de nieuwe inwoners verwelkomd zonder de N-VA. “Het zou van basisrespect getuigen mocht onze partij bij deze activiteit betrokken worden, immers één vijfde van de inwoners van Knokke-Heist stemde voor de N-VA. Dat zou onze aanwezigheid daar zeker moeten verantwoorden”, vindt Fabienne Pottier, “niet enkel het College maar de volledige gemeenteraad vertegenwoordigen Knokke-Heist. Het is onbegrijpelijk dat ze de N-VA met zeven gemeenteraadsleden en een federaal volksvertegenwoordiger in de kou laten staan.”

“Wij zijn een open partij en willen er voor alle inwoners zijn. Wij vinden het dan ook bijzonder jammer dat wij geen kans krijgen om nieuwe inwoners te begroeten, met elkaar kennis te maken of te informeren over onze gemeente”, treedt fractieleidster Cathy Coudyser raadslid Pottier bij, “Hopelijk wordt dit in de toekomst rechtgezet”.