28.5.13

Remco Bos uit Ter Duinen Heist naar chemieolympiade in Moskou

Remco Bos, een leerling van het 6de jaar techniek-wetenschappen van de Ter Duinen Campus Heist, behaalde zaterdag een 2de plaats in de finale van de chemieolympiade voor België. Hij is de daarmee de enige TSO leerling die doorstoot en scoorde door uit te munten in zijn praktische proef. Zijn labo ervaringen uit de richting techniek wetenschappen droegen daar zeker toe bij. Hij werd beloond met een geldsom van €100, een wetenschappelijk boekenpakket, een grafisch rekenmachine, abonnementen op wetenschappelijke tijdschriften en een lidmaatschap van de Koninklijke Vlaamse chemievereniging.

Slechts 2 kandidaten per land gaan door naar de internationale chemieolympiade die dit jaar gedurende 10 dagen plaats vindt in Moskou, om er te strijden voor goud, zilver of brons net zoals op de Olympische spelen. Vooraf gaat Remco Bos een week lang op individuele stage onder begeleiding van professoren uit de Gentse en Leuvense universiteiten. Op die manier wordt Remco klaargestoomd voor het praktisch en theoretisch examen in Moskou.


De 45ste Internationale Chemieolympiade wordt van 15 tot 24 juli gehouden in de Russische hoofdstad. De proeven over verschillende deelgebieden van de chemie gebeuren “in de lokalen van de Mikhail Lomonosov Staatsuniversiteit in Moskou” zegt rector Victor Sadovnichy.