30.7.13

Containerfeederdienst Femex 1 doet Zeebrugge aan

De containerfeederdienst FEMEX 1 van de Franse rederij CMA CGM neemt vanaf nu ook de haven van Zeebrugge op in het vaarschema. De m/s Santa Bettina (2.824 teu) loste en laadde voor het eerst deze week aan Container Handling Zeebrugge. Het gaat om een wekelijkse dienst.

Port of Zeebrugge is een belangrijke hub voor de deepsea-containerdiensten van CMA CGM die de kusthaven meerdere malen per week verbinden met het Midden- en Verre Oosten. Door Zeebrugge op te nemen in het vaarschema van de Femex1 wordt de kusthaven verbonden met het Middellandse Zeegebied, in het bijzonder met de Turkse markt. De containerdienst loopt de havens van Ambarli, Haydarpasa, Gebze, Gemlik en Aliaga aan. Ook worden Thessaloniki (Griekenland), Malta, Tanger en Casablanca aangelopen.


“CMA CGM feedert al vanuit Zeebrugge containers naar Scandinavië, de Baltische regio en het Verenigd Koninkrijk. Met de Femex1 naar de Middellandse Zee wordt de rol van Zeebrugge als containerhub voor CMA CGM versterkt”, aldus Joachim Coens, gedelegeerd bestuurder van Port of Zeebrugge.