16.8.13

Bijna 1000 deelnemers voor Scapa Sports Iron Kid 2013

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus pakt de sportdienst reeds voor de 11de maal uit met de Scapa Sports Iron Kid, hét zomerse sportgebeuren waar jongeren centraal staan.  De Scapa Sports Iron Kid op de vrijetijdscampus van Duinenwater wil jongens en meisjes van 3 tot 12 jaar op een niet-competitieve manier kennis laten maken met triatlon.  De uitdaging aangaan en beëindigen is de opdracht! Door de grote vraag van de voorbije jaren werd er besloten om de Scapa Sports Iron Kid op te splitsen over 2 dagen. Zo kon men meer deelnemers toelaten. Hierdoor zullen de 9-12 jarigen hun triatlon afwerken op vrijdagavond en wordt de triatlon 14-daagse zowaar gestart met een nocturne.

Net zoals een echte triatlon bestaat de Scapa Sports Iron Kid uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen.  Bij deze “Just 4 Fun”-formule worden de 3 disciplines afzonderlijk afgewerkt.  Iedereen krijgt telkens ruim de tijd om zich klaar te maken voor de volgende proef.  De afstanden verschillen naargelang de leeftijd en de deelnemers worden onderverdeeld in 4 leeftijdscategorieën. De oudste deelnemers (9 – 12 jaar) bijten op vrijdagavond vanaf 18.00 uur de spits af. De 7- tot 9-jarigen gaan op zaterdagmorgen vanaf 9.30 uur aan de slag. De 3- tot 5-jarigen komen zaterdagnamiddag vanaf 13.00 uur aan de beurt, gevolgd door de 5- à 7-jarigen.

De site Duinenwater en zwembad Sportoase vormen het centrale punt bij dit sportfestijn.  Alle Iron Kids finishen op het grasplein tussen Zwembad Spoartoase en Lakeside, dat voor de gelegenheid wordt omgetoverd tot een heuse Kids Plaza: een oase van ontspanning, spel en entertainment voor jong en oud.  Op zaterdag zijn er voor de kids diverse workshops en springkastelen.  Voor de ouders is er een gezellige aankomst met exotische vibes.

De inschrijvingen voor de Scapa Sports Iron Kid zijn afgesloten en klokten af op 997 deelnemers! Het organisatieteam rekent op een massale belangstelling om deze jonge triatleetjes aan te moedigen.  Afspraak op vrijdag 23 en zaterdag 24 augustus in en rond Zwembad Sportoase.