16.8.13

Kick-off Optima Open 2013 in Knokke-Heist

Goran Ivanisevic, de winnaar van Optima Open in 2010 en 2012, heeft alweer een zegen te pakken tijdens de eerste match van Optima Open 2013 tegen Richard Krajicek. Deze spannende match werd gevolgd door een entertainend gemengd dubbelspel met aan de ene kant van het net Mansour Bahrami en Dominique Monami tegen het duo Sabine Appelmans/Thomas Enqvist. Deze laatsten wonnen het dubbelspel met een score van 8-6. De laatste match van de dag werd een Frans onderonsje tussen Henri Leconte en Guy Forget waarvan Forget zich de absolute winnaar mocht noemen met 6-1 en 6-3 als eindresultaat.

Goran Ivanisevic wint openingsmatch
De openingswedstrijd van Optima Open 2013 werd gewonnen door de Kroaat Goran Ivanisevic (41). Hij versloeg de Nederlander Richard Krajicek (41) met 7-6 (7-5), 1-6, 10-7. In de eerste set hielden Ivanisevic en Krajicek elkaar lang in evenwicht. De twee staan gekend om hun sterke service en domineerden telkens de rally’s wanneer ze zelf mochten serveren. Een tiebreak was het logische gevolg. Daarin toonde Ivanisevic zich de betere en won die met 7-5. Ivanisevic hield in de tweede set zijn niveau van de vorige set echter niet aan. In het vierde spelletje brak Krajicek door de op slag van de Kroaat snelde vliegensvlug naar 6-1 winst. Tijdens de Champions tiebreak veerde Ivanisevic opnieuw recht en won hij met 10-7. De Kroaat zet hiermee alvast zijn winning streak verder, na het succes van vorige editie.

Spektakel tijdens dubbel gemengd

Het betrof de wedstrijd met Dominique Monami/Mansour Bahrami en Sabine Appelmans/Thomas Enqvist. Het publiek genoot duidelijk van deze wedstrijd, met vooral Bahrami die opviel als spektakelman van dienst. De Fransman met Iraanse roots wordt niet voor niets ‘De Goochelaar’ genoemd. Het is de eerste deelname aan de Optima Open voor Bahrami, die met zijn knotsgekke slagen en groot gevoel voor humor het publiek meteen aan het lachen bracht.  Het duo Sabine Appelmans en Thomas Enqvist wonnen uiteindelijk het eerste dubbelspelletje met 8-6.

Bahrami mag dan wel de 60 naderen, maar hij is in topvorm en hij denkt nog lang niet aan stoppen. "Tennis is mijn leven”, zei hij in een kort interview na de wedstrijd. “Ik speel nog altijd een half uur per week en wil het blijven doen zolang het kan." Bahrami en Monami verloren hun wedstrijd met 8-6, maar dat was in deze wedstrijd bijzaak. Morgen speelt ‘De Goochelaar’ samen met Yannick Noah tegen het duo Henri Leconte/Goran Ivanisevic.

Guy Forget sluit de eerste dag van Optima Open met winst af
De eerste dag van Optima Open 2013 werd afgesloten met een Frans onderonsje. Guy Forget (48) bekampte zijn landgenoot en publiekslieveling Henri Leconte (50). Het werd een vrij makkelijke wedstrijd voor Forget. Hij won met overtuigende 6-1 en 6-4 cijfers. In de eerste set raakte Leconte niet in zijn ritme en kwam Forget razendsnel op een 3-0 voorsprong. Leconte raakte niet in zijn ritme en Forget raasde door naar 6-1 setwinst. De tweede set ging meer gelijk op. Leconte kon lange tijd gelijke tred houden met zijn twee jaar jongere landgenoot, tot het gekende zevende spelletje. Bij 3-3 brak Forget door de opslag van Leconte, een voorsprong die de Fransman niet meer uit handen gaf. Set twee werd met 6-4 gewonnen door Forget.

Boris Becker kwetst zich vlak voor Optima Open 
Boris Becker moet door een blessure verstek laten gaan voor de twee dubbelwedstrijden die hij normaal zou spelen maar hij komt nog steeds naar Optima Open om zijn fans te begroeten. Geen Boem Boem Becker op de court dus. “Ik heb me spijtig genoeg gekwetst aan mijn rechterenkel terwijl ik aan het trainen was voor een fietstocht voor het goede doel”, verklaart Becker. “Hierdoor kan ik niet meedoen aan de twee geplande dubbelpartijen. Maar ik zak zeker af naar Knokke-Heist en ik kijk er naar uit om mijn fans te ontmoeten.”
Boris Becker wordt zaterdag vervangen door Richard Krajicek. De Nederlander zal in het dubbelspel met onze landgenoot Dick Norman het Franse duo Yannick Noah/Mansour Bahrami bekampen. De vervanger voor de wedstrijd van zondag wordt later aangekondigd.

Tickets voor Optima Open 2013 zijn nog steeds verkrijgbaar viawww.optimaopen.be en telefonisch op het betalend nummer +32 (0)900 701 55. Prijs ongenummerde dagtickets 15/08 en 16/08: 27,5€ - 17/08 en 18/08: 30€. Prijs genummerde dagtickets 15/08 en 16/08: 35€ - 17/08 en 18/08: 37,5€.