14.8.13

La Cuvée Knokke-Heist nu te koop

De gemeente Knokke-Heist, Supermarkt Delhaize Knokke, AD Heist en Proxy Lippenslaan hebben zopas samen een “Cuvée Knokke-Heist”wijn gelanceerd. Meer concreet gaat het over een witte Chardonnay wijn uit Frankrijk. Per verkochte fles gaat er 1 euro naar de werking van Kleine Dennen, een residentiële voorziening voor bijzondere jeugdzorg die kinderen en jongeren opvangt die zich in problematische opvoedingssituaties bevinden. Initieel worden er 6000 flessen voorzien die zullen verkocht worden in de vestigingen van Delhaize in regio Knokke-Heist.

“Cuvée Knokke-Heist”: officiële wijn van de badstad
Het is niet toevallig dat Delhaize en de gemeente Knokke-Heist samenwerken aan de lancering van deze speciale Cuvée: de band tussen Delhaize en de gemeente Knokke-Heist is altijd zeer positief geweest. De lancering van deze speciale cuvée zal deze alleen nog maar verder versterken. "Als wijnliefhebber doet het mij plezier om deze cuvée Knokke-Heist voor te stellen. De inspanningen van Delhaize om hiermee gemeente Knokke-Heist nog eens extra op de kaart te zetten maar vooral het feit dat het project een goed doel dient, maken van dit wijnavontuur alvast een gesmaakt project", zegt Anthony Wittesaele, schepen van Toerisme.

Etiket met foto van Tom D Jones
De foto op de fles, een natuurzicht van het strand en de zee, werd genomen door de gerenommeerde Knokke-Heistse fotograaf Tom D Jones. Het etiket toont het strand met strandhoofd van Duinbergen ter hoogte van de Wandelaar.  

De “Cuvée Knokke-Heist” - wijn
De “Cuvée Knokke-Heist”, een Franse chardonnay-wijn, wordt verkocht voor 3.85 euro per fles. Per verkochte fles gaat 1 euro naar de werking van „Kleine Dennen‟‟. Er wordt gestart met een oplage van 6000 flessen. De „Chardonnay is een droge witte wijn, bloemig met toetsen van witte vruchten, best te genieten als aperitief en bij vis.

Ondersteuning van de werking van „Kleine Dennen
Met de lancering van de speciale “Cuvée Knokke-Heist” - wijn willen Delhaize en de gemeente Knokke-Heist hun lokale samenwerking verder versterken maar tegelijkertijd werd er ook een goed doel aan deze lancering gekoppeld, namelijk “Kleine Dennen”. Het is een residentiële voorziening voor bijzondere jeugdzorg die kinderen/jongeren opvangt die zich in problematische opvoedingssituaties bevinden. “Kleine Dennen” is een afdeling van vzw De patio. De organisatie biedt enerzijds ondersteuning en hulp op emotioneel, mentaal en fysiek vlak aan en anderzijds wil het relationele, sociale en praktische vaardigheden aanleren. Daarenboven biedt Kleine Dennen ook gezinsbegeleiding aan de ouders van de jongeren en/of betrokken partijen.  “We zijn verheugd dat de gemeente Knokke-Heist en Delhaize onze organisatie als goed doel heeft gekozen voor deze actie. Met de opbrengst hopen we onze werking nog verder te professionaliseren”, zegt Veronique Vergucht, mededirecteur van “Kleine Dennen”.